Visst kanske inte filmen nådde upp till de höjder dess bisarrt höga imdb poäng lovar. Men i stort var det en fantastisk upplevlse. Visst är Christan Bales mörka batmanröst en aning för hes för att helt kunna bli tagen på allvar, visst är kasten i handlingen till en början lite väl snabba (ioförsig förklarliga) och visst är Batmans tekniska hjälpmedel ibland lite fånigt extrema.

Men jag förstår ändå inte SvDs korta, genomsågande recension. Det är som Jan Söderqvist bestämt sig att att den ska sågas enbart för att det handlar om superhjältar. Hur kan karln missa den grymma spänningen som (iallafall jag tyckte) upplevdes i filmen… Jaja. Övriga recensenter var inte heller särskillt upphetsade. Jag saknar Orvar, han som kunde ge Vargarna Pakt ( en underbar snygg och häftig skröna) en femma.

Men men. Vill man vara i kultureliten så kostar det väl. Jag gillade iallafall den helt klart.

Den är grymt snygg, spännande och Heaths Joker är en fruktansvärd varelse, totalt oförklarlig och oberäknelig. En sorts naturkraft som genmomsyrar hela filmen. Tillsist byggs en fullkomlig känsla av kaos där vad som helst kan
hända och vem som helst kan dö… särskillt när det gång på gång inträffar.
Fast jag skulle velat uppleva IMAX versionen… satans land som inte har IMAX bio 🙁

Hm…. jag känner att jag behöver mer superhjältar i väntan på Watchmen nästa år. Jag behöver ioförsig mer film överhuvudtaget…